Saturday 26 May 2012

Кризата и бързите кредити


С оглед на горчивата истина за все по-разрастващата и задълбочаваща се криза можем ясно да си дадем сметка за изтънелия потребителски покупателен потенциал. И все пак това не е най-големия проблем, а като такъв се явява риска от нарушаването на основния ни жизнен стандарт.
Все повече хора търсят начин да запазят статуквото докато стабилизират своето финансово положение. Търсейки пари на заем тези хора най-често избират да се доверят на небанкови институции, отпускащи бързи кредити само срещу лична карта, без нуждата от документ за доказване на доходи, нещо, което няма как да стане в коя да е банкова организация.
Естествено получаването на пари на заем под формата на бърз кредит има две страни. От добрата страна са няколко фактора:
  • Минимално количество документация, която най-често се ограничава до лична карта, като така не се налага предоставяне на доказателство за доходи, нещо, което някой току що уволнен човек, няма как да предостави.

  • Изключително скоростно отпускане на бързи кредити – само в рамките на час можете да получите своето „Да” по вашето заявление и парите от кредита да бъдат преведени в избрана от вас сметка.

  • Кандидатствайки онлайн за бърз кредит не ви се налага да се редите на опашка по офисите на кредитните компании

  • Шанса да сте одобрен за отпускане на бърз кредит е в пъти по-висок, отколкото в която и да било банка

Напълно резонно съществуват и няколко отрицателни качества, които трябва да споменем, които обаче все по-често се пренебрегват от потребителите, изморени от лутането от една банка до друга:
  • По-високи лихви по кредита – това се оказва обаче, както споменахме по-горе малка пречка сравнена с разправиите с банковата администрация.

  • Риск от непознаване на общите условия – има компании със скрити условия, които не са лоялни към своите клиенти, като нашата препоръка е първо да отделите нужното време и да се запознаете обстойно с общите условия за отпускане на бързи кредити от съответната институция.

No comments:

Post a Comment